Zeilend bezield

Zeilend bezield

De natuur is de beste leermeester op aarde. Het water, de wind, het getijde en het zicht kunnen ons dienen, maar ons ook overvallen en confronteren. Soms bijna het onmogelijke van ons vraagt. Dit nodigt je uit tot overgave, om inzicht in de omstandigheden en jezelf, volharding en een positieve mindset. Zeilen dwingt je om aanwezig te zijn in het huidige moment. Er is even niks anders dan alleen de natuur. De beslommeringen van alle dag lijken te zijn opgelost in de mist. Je voelt je los en vrij. Op het water zijn, het gebruik maken en het trotseren van de elementen vormt je en laat je zien waar je staat en wie je werkelijk bent.

Zeilen is als een metafoor voor je eigen leven. Soms gaat het je voor de wind, en soms heb je wind tegen. Soms is het mistig om je heen en weet je het allemaal even niet meer. Hoe je vervolgens weer het roer van je leven in eigen handen neemt en je je eigen koers bepaald.  

Een avontuur op het water, waarbij jij jezelf nog beter leert kennen en die wijsheid en spirit in je leven brengt. Een unieke beleving voor jezelf.


Mogelijkheden

Onze vloot bestaat uit drie schepen gelegen in de nieuwe haven van Brouwershaven aan het Grevelingenmeer. Je kunt kiezen uit de volgende opties.

 1. Individuele coaching. 1 op 1 of met 2 personen. Info aanvraag via onderstaand formulier.
 2. Workshops. Nu aanbieding: Ontdek in flow jouw zielenkoers. Max. 6 personen
  1. Workshops op: 10, 24 mei of 14 juni. Nu vroegboekkorting!
 3. Teamcoaching van organisaties. Max. 10 personen.
 4. Zeilen ondanks je handicap.

De dag duurt van 9:30 tot 16:30 uur. Overnachten aan boord is mogelijk in overleg.


‘Een zeilschip is een van de weinig dingen
waar de mens de natuur in begrepen heeft’


Inhoudelijk aanbod:

 1. Basisvaardigheden van het zeilen,
 2. Aan boord met jouw persoonlijke thema’s, bijv.: Jezelf manifesteren, loslaten, water-vrees overwinnen, relaties, verlies, samenwerking etc.
 3. Workshop aan boord met vaste thema’s, zoals bijv.: Flow, jouw zielenkoers, je eigen koers uitzetten, blokkades overboord, vertrouwen op de stroom van het leven, Inca Sjamanistische inwijdingen, healings en/of rituelen.
 4. Werken met drijfveeranalyses, individueel of in teamverband (Spiral Dynamics).

Om bovenstaande activiteiten te ondersteunen, maken we gebruik van de kracht van nautische metaforen, inzicht-kaarten, Tarot, I-Ching, Mayakalender, transformatiespel en andere methodieken*. Onze ervaring is dat deze inzichtgevende hulpmiddelen een frisse en vernieuwende blik kunnen werpen op jouw levensvraag.

 • * Methodieken o.a.: Transactionel-Analyse, Kernkwadranten, Conflictmanagement, Logotherapie, trauma- en verliesverwerking, Business spiritualiteit, Spiral dynamics, teamontwikkelingsmodellen (Verhoeven), systeem- en organisatieopstellingen (Hellinger) etc.

 1. Schippers:  Eric de Jager en Lot Blokpoel
 2. Veiligheid aan boord en op het water
 3. Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden


Het is de hoogste tijd dat de mens zijn eigen wetten en regels loslaat
en gaat luisteren naar de wetten van de natuur
Sjamanisme: Jamie Sams


Tarieven:

 1. Workshops: € 120,= incl. b.t.w. p.p. per dag.
 2. Individuele coaching of met 2 personen  is het tarief: € 250,= incl. b.t.w. p.p. per dag.
 3. Team-coaching: offerte op aanvraag.

Je gegevens zijn veilig bij ons.