Sjamanisme.

Sjamanisme

Het sjamanisme kent een lange traditie die terug gaat naar het verre verleden van de mensheid en is aangetroffen in bijna alle continenten. Het sjamanisme zou gezien kunnen worden als de universele spirituele wijsheid die inherent is aan alle inheemse stammen. Het is een oude genezingstraditie die zich bezig houdt met de gezondheid van het individu, de gemeenschap, de planten, de dieren en het hele leven. Met als doel om interne en externe harmonie te creëren met de gehele schepping.

Het woord sjamaan komt oorspronkelijk uit het Tunguz, een Siberische taal, en betekent ‘de extatische’. De sjamaan voert zijn of haar werk uit door middel van instinctieve en magische rituelen, waarbij er een diepe verbinding wordt gemaakt -en wordt gecommuniceerd- met moeder aarde, de natuur en de spirits. Dit vermogen wordt vaak gezien als iets bovennatuurlijks, maar dit is onterecht. In het westen is doorgaans de overtuiging dat wij als mens over vijf zintuigen beschikken, maar binnen de sjamaanse traditie wordt aangenomen dat dit er twaalf zijn. Het vermogen om te kunnen communiceren met spirits, het universum of de natuur is voor hun daarom iets heel natuurlijks, alleen de meeste mensen zijn het verleerd. 

Het sjamanisme kent mondiaal verschillende stromingen en is daarmee een veelomvattend kennisgebied. Hoewel mijn interesse uit gaat naar alle sjamanistische stromingen, ben ik zelf opgeleid en ingewijd in het Inca-Sjamanisme. Healings, inwijdingen (zoals de Hatun Karpay, ritmes, vuurceremonies, verhalen delen & (over)gangsrituelen vormen een onderdeel in mijn programma.
Een healing die ik vaak uitvoer is de Q’ero healing.
Mocht je interesse of vragen hebben over een andere healing of inwijding, vraag me dat gerust.