Nusta Karpay inwijdingen

Nusta Karpay

De Nusta Karpay is een inwijdingsweg die hoort bij het Inca-sjamanisme. Het ontwaakt de Kundalini en herstelt de balans tussen het vrouwelijke (Ida-maan) en het mannelijke (Pingala-zon) in je. Hierdoor werken de inwijdingen bewustzijnsverruimend, verzachten het ego en geven je richting aan wie je werkelijk bent. Het verbindt je met jouw talenten, zodat je deze kunt ontplooien om te delen met de wereld. Als gevolg daarvan vindt er ook heling plaats in Pachamama, onze aarde.

Deze inwijdingsweg werd voor 2010 alleen binnen de gemeenschap van de Q’ero gedeeld. De reden hiervoor is dat ze niet wilden dat er misbruik van deze energie zou worden gemaakt. Daarnaast hadden ze tijdens de Spaanse onderdrukking ondervonden dat de westerse mens moeite heeft om een wereldbeeld te accepteren waarbij de vrouwelijke energie minstens zo belangrijk is als de mannelijke tegenhanger.


De Nusta’s

Je ontvangt 7 rites die overeenkomen met je chakra’s, hierdoor worden ze geheeld of geëerd. De nusta’s zijn zacht en liefdevol in energie, maar heel krachtig.

 1. Mama Ocllo : Godin van de aarde en wijsheid (rood). Deze nusta is verbonden met het Titicacameer. Het opent je wortelchakra en je ontvangt de zaden van Kanchay (verlichting) in iedere chakra.
 2. Dona Mujia: Godin van het water en bloed (oranje). Deze rite verbind je met de godin van het water. De zeemeermin. Het doel van deze rite is het verzachten of oplossen van de negatieve aspecten van je ego. We gebruiken rozen en water voor deze inwijding.
 3. Mama Simona: Godin van het vuur en de oorsprong (geel). Deze nusta is verbonden met de oudste vrouwelijke berg in Peru. U wordt verbonden met het oude vrouwelijke geslacht, een verbinding met jouw helende afkomst, jouw roots, het is als thuiskomen bij jezelf. Het is niet enkel de verbinding met de aarde maar tevens een diepere binding met jezelf. Bij deze inwijding krijg je een lineage steen van degene waarvan je de inwijding ontvangt.
 4. Dona Theresa : Godin van het hart en de liefde (groen). Deze nusta opent je hart, zodat je meer zonder oordeel kan gaan waarnemen en het leven bekijkt vanuit je hart. Het opent je hart naar je meest diepe gevoelens. We maken hier een despacho die aan het vuur wordt gegeven voor een snelle transformatie.
 5. Maria Sakapana : Godin van de wind en de communicatie (turkose). Is verbonden met de wind. Maria Sakapana is verbonden met de wind, die je uitnodigt om jouw waarheid in vrijheid te spreken. We gebruiken hiervoor veren om de zware energie van je keel te verwijderen.
 6. Huana Huaman Tiklla : Godin van de visie (blauw). Via deze inwijding word je verbonden met de Valk. Het opent je 3e oog, zodat je gaat zien wie je werkelijk bent. Deze transmissie geeft een bekrachtiging van jou in je puurste vorm. Het geeft je vrede balans in in jezelf.
 7. Tomasa Huaman Tiklla : Godin van het licht en de vrijheid (paars). Deze inwijding verbindt je met de 7 lichten en sterren van de Plejaden. De tempel van vrijheid en bloei. Je ontvangt 3 kaarsen waarmee je 3 weken gaat werken. Je verbindt je in deze 3 weken telkens met de 7 Nusta’s om je wensen te manifesteren en je vrouwelijke energie aan te wakkeren.

Chumpi stenen

Om de energie van de Nusta’s hanteerbaar te maken is er ook gekozen voor het gebruik van een mesa met zeven chumpi stenen en een lineage stone. Deze is verbonden met de lijn van sjamanen en healers waarmee je verbonden bent.

Zelf neem je 7 stenen mee. Dit kunnen 7 stenen zijn die je vindt in de natuur. Dit hoeven dus niet persé chumpi stenen te zijn.


Praktisch
 1. Individueel of met max. 3 personen,
 2. Er is koffie, thee en wat lekkers,
 3. Workshop is incl. lunch (voor een hele dag),
 4. Je ontvangt een reader,
 5. Mooie locatie.

Tarieven:
 • In volledige aandacht in een individueel traject: 2 dagdelen op afspraak € 300,= (incl. b.t.w.)
 • Als je met 2 of max. 3 personen komt dan betaal € 175,= p.p. (incl. b.t.w. en lunch).

Je ontvangt tevens:

 • Reader met achtergrondinformatie.
 • Certificaat.

Na het ontvangen van de Nusta Karpay kun je na een tijdje een een verdieping maken via de Nusta Blossoming. Na het ontvangen van deze Blossoming ga je acht weken gericht werken met de Nusta’s. Daarna mag je jezelf Nusta Mesa Carrier noemen en kun je de inwijdingen door gaan geven.


Zelf heb ik de Nusta Karpay ontvangen van Ineke Markies en in een later tijdstip in de opleiding: Inca Sjamanisme.Reserveer de Nusta Karpay via info@lotblokpoel.nl of stuur me een Whatapp berichtje: 06 – 38 39 36 68