Kampvuur verhalen

Kampvuur verhalen 

Op verhaal komen

Verhalen met elkaar delen is zo oud als de mensheid. Daar waar mensen elkaar ontmoeten worden verhalen verteld. Volgens Emily Esfahani Smith in haar boek: ‘De kracht van betekenis’, vormt verhalen vertellen één van de pijlers van een zinvol leven. Verhalen kunnen inspireren, troosten en ontspannen. Het verhaal dat we vertellen onthult hoe we  betekenis hebben gegeven aan een gebeurtenis. Daarmee versterken onze verhalen aspecten van onze identiteit. Sommige verhalen worden gekenmerkt door passie, liefde, vreugde, daadkracht en in andere verhalen gaat het meer over angst, verdriet, teleurstelling of eenzaamheid. Vaak vertellen mensen hoe ze met tegenslag omgingen en hun krachtiger maakte. En zo kunnen deze verhalen weer anderen weer inspireren. Een samenhangend, betekenisvol (levens)verhaal maakt dat ons leven als een logisch geheel voelt. Het geeft inzicht, zin en een gevoel van controle over ons leven. 

Een grote bijdrage in de hedendaagse kijk op ons mens-zijn is het idee dat we onze visie op gebeurtenissen in ons leven dus opnieuw kunnen we redigeren, herzien en interpreteren, waardoor we ons anders gaan voelen.

Tijdens deze kampvuur verhalen word je uitgedaagd om op verschillende manieren naar je verhaal of het thema waarmee je bezig bent te kijken. 

Een heerlijke middag met elkaar in dialoog rond het vuur, je verhaal delen. Een middag van bezinning, betekenis- en zingeving en is dienend aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.


Praktisch:

  • Datum: elke eerste donderdagmiddag van de maand.
  • Tijd: van 13:30 tot 16:30 uur. Inloop vanaf 13:15 uur. 
  • Plaats: Sint-Oedenrode en afhankelijk van het weer zitten we buiten of binnen bij het vuur. 
  • Thema’s: De groep heeft de keuze om met een thema te werken. 
  • Tarief: € 25,= p.p. (incl. btw, koffie en thee).
  • Agenda: voor data en thema. 

Opgeven via: info@lotblokpoel.nl of via WhatsApp: 06-38 39 36 68