Tips om deze coronatijd zinvol te benutten

Pachakuti (het perspectief van de Inca’s)

We zitten met zijn allen in een mondiale ‘wereldomkering’. De Inca’s noemen dit Pachakuti. De tijd van transformatie waarin we nu leven. ‘Pacha’ betekent tijd en ruimte en ‘kuti’ is de bewuste energie die deze ruimte bewoont. Moeder aarde is bezig haar trillingsfrequentie te verhogen en dat merken we maar al te goed. Je kunt deze Pachakuti zien als een leraar en deze leraar heeft de gedaante aangenomen van het Coronavirus. De Pachakuti wil ons laten ervaren dat het anders moet. Deze tijd nodigt ons uit weer naar binnen te keren en ons handelen opnieuw te evalueren. 

Het is nu de tijd om onze angsten, schuldgevoelens, (rest)trauma’s en pijnen te aanschouwen en los te laten, zodat we in liefdevolle verbinding met onszelf en de omgeving te komen. Hierdoor kunnen we ons beter afstemmen op wat er speelt en zijn we minder geneigd om in afgescheidenheid, dualiteit of angst te stappen.

6 tips voor deze tijd van Pachakuti

  1. Voel je dankbaar: Als je deze emotie activeert kun je je gemoedstoestand omdraaien in een paar minuten.
  2. Leef vanuit je hart: als je van jezelf houdt, kun je ook gemakkelijker van anderen houden. Je hart laat je weten waar je echt ten diepste blij van wordt. Gebruik je hart dus als kompas voor je leven.
  3. Onderzoek je (voor)oordelen: probeer eens op te merken welke (voor)oordelen je hebt over anderen. Als we (voor)oordelen hebben over anderen, oordelen we eigenlijk over onszelf. Dingen die we onaangenaam aan onszelf vinden projecteren we vaak op anderen. Op deze manier kan je veel over jezelf te weten komen.
  4. Neem emoties van onvrede serieus: deze emoties zijn de richtingaanwijzers voor hetgeen er in jezelf nog geheeld mag worden.
  5. Onderzoek je overtuigingen. Overtuigingen werken als ‘besturingssytemen’ waarnaar we gaan leven, waardoor we in patronen blijven hangen die ons niet meer dienen. 
  6. Go with the flow: leef in het moment vanuit je hartsgevoel en niet vanuit je hoofd. Het NU is de enige plek dat bestaat en het heeft geen zin om je zorgen te maken.

Met ‘het roer in eigen handen’ leer je werken met procesmodel-LlOT om innerlijk onvrede om te zetten in liefde voor jezelf en je omgeving. 

Met de inwijdingen in de sterren van de Plejaden wordt hun licht in ons bewustzijn te verankerd. Het resultaat is dat we meer afgestemd raken op de energie waar we op dit moment in leven, hetgeen ons helpt in deze tijd van grote mondiale omwenteling.


Lot BlokpoelSchrijfster: Lot Blokpoel

Geïnspireerd en gevoed door een brede achtergrond, ondersteun ik vanuit mijn passie mensen met betekenis- en zingevingsvragen en in de zoektocht naar hun levensmissie.