Hoe mindset mijn leven veranderde

Tijdens een hockey wedstrijd merkte ik ineens een verschuiving in mijn denken. Ik was een speelster die onder het gemiddelde niveau t.o.v. van mijn teamgenoten presteerde. En daar was dat moment dat ik de bal ontving, waarbij er een soort film in mij afspeelde. Een moment van volledige focus en concentratie waarbij ik dus automatisch visualiseerde hoe ik met de bal de cirkel van de tegenstanders in liep en scoorde. Dit gebeurde ook. En daarna weer, keer op keer. Binnen twee wedstrijden werd ik door de coach verplaatst van links half naar naar mid-voor.
Mede- en tegenstanders becomplimenteerde me. Wat ik aan de ene kant wel leuk  vond, maar gelijktijdig voelde dit belachelijk, want ik wist op dat moment dat dit dus vooral te maken had met je juiste mindset. Althans een combinatie van mindset, visualisatie en hockeyvaardigheden.
Wel vroeg ik me als tiener af, waarom onze trainer en coach dit eigenlijk nooit hadden verteld. Wellicht wisten ze dit niet eens… Maar op die leeftijd durfde ik dat niet aan te kaarten. Ook omdat ik deze innerlijke verandering destijds eigenlijk ook niet goed kon omschrijven.


Ook op school maakt ik er in eerste instantie een zooitje van. Met mavo/havo advies boog mijn schoolcarrière als snel om naar het lbo. Overtuigd dat er niet meer in zat. Overtuigd dat ik mijn droomleven als zelfstandig onderneemster in de psychologie wel te kon vergeten. Ik was volledig bevangen door het: ‘dat-kan-ik-toch-nooit-syndroom’.
Tijdens een zeiltochtje veranderde deze belemmerende overtuiging. Wederom een uit het niets komende beeld waardoor er in mezelf een mindsetverschuiving plaatsvond. Alleen nu niet t.o.v. sport, maar van het realiseren van je droomleven. School en studie zouden geen onoverkomelijke belemmering hoeven te zijn. Waar een wil is, is een weg. Het was zo’n overtuigend beeld dat ik het direct serieus nam.

Door deze mindset verschuiving veranderde mijn leven. Met knikkende knieën besloot ik me weer in te schrijven op school. Ik onderhield mijn mindset, gebruikte alle vaardigheden die ik in me had en volgde het diepe verlangen dat ik in me droeg.
Via het mbo, hbo, en hbo+, ben ik uiteindelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht. Alles in de pocket om mijn droomleven te kunnen uitoefenen.

En hier is het niet bij gebleven, want op meerdere gebieden in mijn leven heeft deze mindset mij, vanuit mijn diepe wensen, dromen en verlangens geholpen. Enne…er liggen nog steeds uitdagingen, dus ook ik ben er nog niet. Gelukkig.

Tijdens mijn studie ben ik op zoek gegaan naar theorieën die mijn ervaringen ondersteunen. Deze modellen, gevormd en aangevuld door mijn eigen interpretaties, gebruik ik dan ook als ondersteuning in mijn coachprogramma’s, zoals ‘het roer in eigen handen’. 
Ik zal zeggen: doe ook jij je voordeel hiermee. Ga ervoor en manifesteer je droomleven vanuit je authentieke capaciteit.