Inca sjamanisme

Inca sjamanisme

 

Het Inca sjamanisme

Afgelopen jaren ben ik opgeleid in de Zuid-Amerikaanse sjamanistische traditie zoals die in de Andes wordt gepraktiseerd. Het Inca Sjamanisme is een eeuwenoude en vermoedelijk de oudste spirituele stroming op aarde. Het helpt mensen te helen op verschillende niveaus en is een pad bij het vinden van de levensbestemming. De rituelen, de healings en de inwijdingenzorgenervoor dat blokkades worden opgeheven, zodat je kan worden wie je werkelijk bent.

Deze Inca of Q’ero Sjamanen zijn directe afstammelingen van de Inca’s en wonen in het centrale Andes gebergte in Peru. Ze leven in harmonie met de natuur in de overtuiging dat alles met elkaar verbonden is en dat alles bestaat uit levende energie die wordt aangestuurd door twee bronnen: de kosmos en de aarde. Zij gaan ervan uit dat ziektes en trauma’s zich vastzetten in het energieveld om ons lichaam heen. Dit zorgt voor een disbalans. Een sjamanistische behandelmethode kan verstorende invloeden in het energiesysteem van je lichaam schonen. Belemmerde blokkades en emoties komen vrij tijdens een sessie en worden uit je energiesysteem weggehaald. Een gezondheidsprobleem, een verstikkende relatie met iemand, maar ook angsten, emotionele of psychische klachten kunnen positief worden beïnvloed door een healing. Het Inca Sjamanisme een heel krachtige en effectieve manier om onze blauwdruk te ontdekken, onze trauma’s, negatieve emoties te elimineren en het verleden los te kunnen laten. Je krijgt je gevoel van harmonie, innerlijke vrede en welzijn weer terug


Het Inca sjamanisme is geen trance-sjamanisme. Tijdens de sessies is er wel sprake van een andere staat van bewustzijn, maar zijn zowel de afnemer als de sjamanistische coach is volledig bewust aanwezig.


Energieniveau’s
Binnen de sjamanistische wereld wordt ervan uitgegaan dat alles is bezield met een eigen energie en levenskracht: de aarde, de stenen, de bomen, de bergen, het water, de maan, de zon.

Naar de mens wordt gekeken op 4 niveau’s, namelijk:

 1. Energetische ofwel licht,
 2. Archetypisch ofwel ziel,
 3. Geest ofwel the mind,
 4. Lichaam ofwel fysiek.

Op het fysieke niveau is zichtbaar en de manifestatie die door de hogere niveaus wordt gerealiseerd. Het niveau daarna is die van de Mind (het psychische). Vervolgens volgt het niveau van het archetypische, waarbij de grote religies een rol spelen. Het energetische niveau dat zonder woorden en gedachten is, is volgens de sjamanen het hoogste niveau. Dit niveau kan alleen ervaren worden, maar niet begrepen en er is vooral veel licht. Verandering vindt plaats door de lagere niveau’s te informeren vanuit het energetisch niveau.


Energetische processen

Er worden verschillende energetische processen gebruikt in de vorm van Q’ero healings, rituelen en inwijdingswegen.

 • Hucha rumi (Hucha limpia)
  Tijdens deze healing wordt je energieveld/aura schoongemaakt met florida water, Palo Santo hout (ofwel, heilig hout) en hucha-rumi stenen. Deze stenen hebben een krachtig reinigende werking. Energie die niet bij jou hoort wordt weggehaald en afgevoerd naar de aarde. Na deze opschoning voel je je vaak rustiger, lichter en meer in balans.
 • Sami healing (Samin chackuy)
  De samin chakuy is bedoeld als een schoning van het energielichaam. Dit gebeurt met behulp van de frequenties van de kosmos en is verbonden met de 4 zonnen uit de Inca kosmologie. Er wordt zware energie uit je energielichaam afgevoerd en aangevuld met lichte positieve (Sami) energie.
 • Illuminatie (K’anchaq)
  Er wordt vooraf bekeken met welk chakra het probleem de meeste affiniteit heeft. Daarna wordt via intentie en met ademtechniek het probleem energetisch doorleeft en zo opgelost. Je wordt met deze healing als het ware gereset en op het juiste levenspad gezet.
 • Extractie (Apakay of Sikiy)
  Soms kunnen er niet eigen energieën zich in het lichaam vastzetten in de vorm van projecties of entiteiten. Deze kunnen worden verwijderd via extractietechnieken. Een techniek die heel snel een volhardend probleem kan oplossen.
 • Soul retrieval
  Door misbruik, een ongeluk, stress (PTS) en/of onder blootstelling van grote druk kan het zijn dat een deel van de ziel afhaakt. Tijdens deze healing kan dit verloren zielsdeel op worden gehaald de cliënt worden teruggeven. Vaak gaat dit gepaard met voorwaarden of wensen van het zielsdeel aan de cliënt.
 • Crystal healing
  Deze healing is bedoeld om de chakra’s te openen en te reinigen. Het creëert als het ware een ruimte voor jezelf in je chakra’s.
 • Vision healing
  Deze healing verbindt je met de sterren en versterkt je ambitie en visie versterkt.
 • Despacho-ceremonie,
  Een despacho-ceremonie is een oeroud dankbaarheidsritueel, waarbij een mandala wordt gemaakt met natuurlijke materiaal. Alles wat in dit ritueel wordt gebruikt heeft een eigen functie en betekenis met dank en een ode aan het leven. Een despacho is een eenvoudige, maar krachtige vorm van healing en transformatie.
 • Vuur-ceremonie
  In een vuurceremonie wordt het probleem of de blokkade in brief geschreven of in een stukje hout geblazen en daarna ritueel verbrand. Een vuurceremonie is niet afhankelijk van een groot vuur, maar kan ook worden uitgevoerd met een kaars.

Verschillende inwijdingswegen,

Inca-sjamanisme:

Alberto Villoldo van The four Winds societ: 


Ama Deus van de Guarani Indianen

Ama Deus is een sjamanistisch healings-energiesysteem, dat al sinds 6.000 jaar door de Guarani Indianen uit Brazilië wordt gebruikt. Ama Deus kan 1 op 1, maar ook over afstanden gestuurd worden. Het afstemmen op Ama Deus gebeurt door intentie, in combinatie met de symbolen. Ama Deus kan worden gebruikt als behandeling van het fysieke, geestelijke en emotionele lichaam van zichzelf, dieren en planten. Het kan ook ingezet worden voor begeleiding bij het overgaan van een stervende om te laten weten dat de dood een nieuw begin is.


Praktisch:

 • Focus gesprek,
 • Healing sessie,
 • Ruimte voor reflectie,
 • Afronding.

Tijdsinvestering: ca. 90 min.
Investering  = € 92,=
Healing van 50 min. (Ama Deus) op afstand = € 45,=

Abonnement: Mocht je interesse hebben in meerdere sessies uit het aanbod van de praktijk, zou je ook kunnen kiezen voor een abonnement.


Opmerking: Deze energetische behandelingen bieden je ondersteuning daar waar dat mogelijk is, maar zijn geen vervanging van de reguliere geneeskunde. Bij klachten raad ik je aan dus altijd eerst naar je eigen huisarts te gaan